O jablku

JABLKO - DAR OD BOHA

Od našich predkov vieme, že jablko...

... je naše najznámejšie a najvýznamnejšie domáce ovocie. Jablčná šťava sa dá kombinovať skoro s ktorýmkoľvek ovocím či zeleninou, napriek tomu, že je vynikajúca i samostatná. Jablká majú čistiacu schopnosť, ktorá sa prejavuje predovšetkým pri zápche. Čerstvá surová jablčná šťava je veľmi užitočná pri horúčke a zápaloch.

Jablká:

*znižujú krvný tlak a hladinu krvných tukov

*posilňujú imunitu, srdce, krvný obeh, ďasná, cievy, predovšetkým slabé žily

*stabilizujú hladinu cukru v krvi

*redukujú množstvo cholesterolu

*zlepšujú peristaltiku čriev

*pravidelná konzumácia pomáha liečiť pečeňové a žlčníkové ochorenia, reumatizmus, dnu

*kyseliny v jablku regulujú kyslosť žalúdka

*likvidujú baktérie, najmä tie, ktoré spôsobujú kvasné procesy v črevách

Jablko obsahuje vysoký podiel beta-karoténu, kyseliny listovej a vitamínu C, ďalej i vitamíny

B1, B2, B3, B6, biotín a vitamín E, draslík, fosfor, horčík, chlór, síru, vápnik, meď, zinok.