Sme to, čo jeme? Čo myslíte?

15.05.2017

Sme to, čo jeme - fyzicky ale aj psychicky? 

Áno. Strava dokáže ovplyvniť silu, kvalitu, intenzitu našich emócií, náladu i životný náboj. 

To, že určitý druh minerálov a vitamínov nám pomáha byť vitálni, počúvame aj z reklám. Nedostatky dôležitých vitamínov ako je vitamín C, D, B či minerálov ako je horčík, zinok, jód nám spôsobuje neviditeľné ťažkosti, ktoré často nedokážeme ani postrehnúť, a to dlhé roky. Tvorbu hormónov, odvápňovanie kostí, nervové prenosy, premenu buniek - to sú mikroprocesy, ktoré skutočné nedokážeme vnímať. Vďaka rôznym výskumom ale môžeme ľahko zistiť, v čom sa minerály, vitamíny a všetky hodnotné látky vyskytujú a aj pri akých teplotách sa deformujú či ničia. Napríklad vieme, že vitamín C oxiduje a postupne sa stráca. Preto je najlepšie jesť ho v organickej, t.j. prirodzenej forme. Vieme aj, že vitamín C sa nachádza napríklad v ríbezliach, pomarančoch, rakytníku, jabĺčkach. Dokážeme si teda vyberať to, z čoho sa naše telo, resp. naše bunky môžu vytvárať. 

Ďalšou nepopierateľnou pravdou je, že jedlo varené s láskou nám chutí lepšie. A ak jedlo už od "zrodenia" až po našu konzumáciu pri svojom "živote" netrpí, rastie v láske a napokon je pripravované s láskou, vzniká z toho to NAJLEPŠIE JEDLO NA SVETE, ktoré prospieva našim svalom, kostiam, orgánom, žľazám, očiam, vlasom, pokožke, bunkám A aj nálade, radosti a celkovému telesno-duchovno-duševnému stavu. 

Mám za sebou niekoľko rokov skúšania stravy na sebe - píšem to z osobnej skúsenosti, teda nie ako táraninu, ktorú som niekde prečítala. Otázka teda je: chceme, aby sa naše telá, kosti, svaly skladali z utrápeného, rýchlo-vyrasteného, chemicky-nadopovaného mäsa alebo veselého jabĺčka, ktoré rastie samo podľa zákonov prírody (od semienka, z ktorého vyrastie strom, cez púčiky a opelenia včeličkami až po jeho sezónu, kedy dozrieva prirodzene na strome, je šťavnaté, sladké, kyselkavé, krásne vonia)?

Rozhodnutie opäť ostáva na Vás :)

Erika